Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На Івано-Франківщині померли п'ятеро людей з коронавірусом. Двоє - у перинатальному центрі

В Івано-Франківській області померли п'ятеро осіб із виявленим захворюванням COVID-19, двоє з них перебували в обласному перинатальному центрі

Про це заявив на брифінгу т.в.о. голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів

«На 1 квітня надійшло 127 результатів (аналізів захворювання на COVID-19 — ред.) із них 65 є лабораторно підтвердженими, тобто такими у кого виявили захворювання. На жаль, із цих 65 осіб — п'ятеро осіб померли, двоє з них перебували в обласному перинатальному центрі», — сказав він.

Керівник Івано-Франківського обласного перинатального центру Юрій Павлушинський повідомив, що зараз в пологовому будинку перебуває чотири пацієнтки з температурою.

Їх перевели в окремі палати і провели експрес-тести на коронавірус, результати яких негативні. Також у них взяли ПЛР аналізи і направили в лабораторію на дослідження, 2 квітня очікують на результати.

Павлушинський додав, що у чотирьох працівників центру підтвердили захворювання на COVID-19.

Зокрема, COVID-19 підтвердили у породіллі, яка померла в Івано-Франківському обласному пологовому будинку 30 березня та у ще однієї жінки. У ОДА «Укрінформу» зазначили, що хвора мала ожиріння високого ступеня, цукровий діабет та інші хронічні захворювання. Їй було 60 років.

Федорів розповів, що З 20 березня в область повернулася 21 тисяча осіб із-за кордону. Він закликав їх самоізолюватися.

За його словами, на Франківщині на місцевому рівні вже фактично запустили лабораторну діагностику методом ПЛР діагностики.

Результатом цього є те, що в області зможуть швидше підтверджувати чи спростовувати захворювання на коронавірус.

Схожі новини