Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"5 хвилин!". У США з'явилися високоточні тести на коронавірус (фото)

У клініки США вже у середу, 1 квітня, поставлять нещодавно затверджений п'ятихвилинний тест на коронавірус компанії Abbott Laboratories.

Компанія з медичних виробів, що базується в штаті Іллінойс, отримала схвалення від Агентства харчових продуктів та лікарських засобів США (FDA) ще два тижні тому за дозволом на екстрене використання, повідомляє obozrevatel з посиланням на DailyMail.

«Це істотний стрибок вперед», — заявив Джон Фрелс, віце-президент з досліджень і розробок в Abbott в інтерв'ю Reuters.

Чиновники компанії кажуть, що тест можна використовувати в будь-якому місці, включаючи лікарні, клініку невідкладної допомоги та навіть лікарські кабінети.

«Ви можете отримати позитивний результат за п'ять хвилин, а негативний результат — за 13 хвилин. Ви можете зайти в клініку і буквально отримати результати, поки ви там», — сказав Фрелс.

В планах у компанії збільшити виробництво до 50 000 тестів, відомих як ID NOW COVID-19, в день.

Президент США Дональд Трамп, презентуючи новинку у понеділок, 30 березня, назвав тест «високоточним». Він повідомив, що FDA затвердила новий тест компанії Abbott всього за чотири тижні на відміну від звичайних багатомісячних термінів.

Дональд Трамп презентує новий тест на коронавірус. Фото: DailyMail
Дональд Трамп презентує новий тест на коронавірус. Фото: DailyMail

Це другий тест, затверджений FDA, який може використовуватися безпосередньо в лікарських кабінетах та інших установах охорони здоров’я громади та оперативно надавати результати пацієнтам.

«Боротьба з пандемією COVID-19 буде вестися на декількох фронтах, а портативний молекулярний тест, який дає результати за лічені хвилини, доповнює широкий спектр діагностичних рішень, необхідних для боротьби з цим вірусом», — заявив президент і головний операційний директор Abbott Роберт Форд.

Схожі новини