Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Керівників двох львівських ринків оштрафують за порушення карантину

У вівторок, 31 березня, поліцейські склали адміністративні протоколи на керівників двох львівських ринків за порушення правил карантину – ринку «Привокзальний», що на вул. Городоцькій, та «Тополя», що на вул. Мазепи.

Як повідомляє zaxid.net з посиланням на поліцію Львівщини, в одному випадку поліцейські перевірили повідомлення із соцмереж про порушення у роботі ринку і вони підтвердилися, в іншому самостійно виявили порушення під час моніторингу ситуації. А саме — на ринках одночасно перебувала більша кількість людей, аніж це дозволено правилами карантину.

На керівників обох ринків склали протокол про адміністративне правопорушення, передбачене ст.44−3 (Порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Тепер їм загрожує штраф від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а це — від 34 до 170 тис. грн.

Поліція Львівщини нагадує керівникам підприємств, установ та закладів про правила карантину та вимоги постанови Кабміну «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19». Громадян поліцейські просять повідомляти про виявлені порушення на оперативну лінію 102 та обіцяють відреагувати на такі факти негайно.

Зазначимо, міська комісія ТЕБ і НС прийняла рішення про організацію роботи продуктових ринків Львова під час карантину. Вони продовжують працювати з дотриманням визначених правил безпеки — мають забезпечити посилену дезінфекцію, індивідуальні засоби захисту для продавців, дотримання дистанції між продавцями та покупцями. Визначено, що на ринку одночасно не можуть перебувати більше як 10 покупців.

У поліції не повідомляють, на керівників яких саме ринків склали протоколи про адміністративні порушення. За даними ZAXID.NET у правохоронних органах, порушення виявлені на ринках «Привокзальний» та «Тополя».

За даними YouControl, власником ТзОВ «Тополя 1» є екс-депутат Львівської міськради від ВО «Свобода» та батько чинного нардепа від «Слуги народу» Ростислава Тістика — Ярослав Тістик. Співвласниками ТзОВ «Привокзальний ринок» є Ігор Гарасим, Катерина Каменівська та Григорій Наконечний.

Схожі новини