Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МОЗ повідомило, коли в Україні настане пік епідемії COVID-19

  • 31.03.2020, 14:55
  • 2 574

Карантинні заходи, які були введені в Україні на випередження, можуть посприяти тому, щоб пік епідемії коронавірусу в країні не настав

Про це під час брифінгу 31 березня заявив головний санітарний лікар України, перший заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, інформує OBOZREVATEL.

«Ми не хочемо, щоб в Україні настав пік. Ми робимо все можливе, щоб не було пікового навантаження на систему охорони здоров'я. Для цього й введені на випередження карантинні заходи, які дозволяють нам розтягувати в часі кількість випадків коронавірусної хвороби», — сказав він.

Читайте також: На Львівщині від коронавірусу одужала перша пацієнтка

«Тому ми маємо прогнози, але робимо все можливе, щоб цього пікового навантаження не відбулося. І щоб ми, як Японія, пройшли все з одиничними випадками, з якими спокійно зможе впоратися система охорони здоров'я», — додав Ляшко.

Водночас головний санлікар запевнив, що в Україні є необхідна кількість медустанов, підготовлених до прийняття хворих COVID- 19. Йдеться про 240 лікарень.

«Ми маємо певні математичні моделювання та прогнози. Ми знаємо, коли можемо очікувати пікове навантаження на систему охорони здоров'я. Тому, коли говорять про першу хвилю, — це 67 тис. ліжок. Але є лікарні й другої хвилі, які будуть підключені в разі, коли понад 50% ліжкового фонду, який озвучено, буде зайнято хворими з коронавірусом», — сказав Ляшко.

Схожі новини