Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко закликав не вірити фейкам про «тотальний розпродаж» землі

  • 31.03.2020, 11:55
  • 720

Ухвалення закону про землю з урахуванням принципових правок «Європейської Солідарності» – це надважливе рішення, яке дозволить сформувати цивілізований ринок землі і водночас не дасть розбазарити державні та комунальні земельні ресурси

Про це на брифінгу у Верховній Раді після голосування заявив лідер партії «Європейська Солідарність», п’ятий Президент України Петро Порошенко.

«Я ще раз підкреслюю — не йдеться про продаж землі, бо це була принципова позиція „Європейської Солідарності“, яку я маю честь очолювати. Ми наголосили, що „Європейська Солідарність“ підтримає запуск ринку за умови заборони продажу державноі землі. 11 мільйонів гектарів, які належать державі, тобто українському народу, заборонено продавати за цим законом. Це поправка „Європейської Солідарності“, і сьогодні в залі її ухвалили. Земля, яка належить комунальній власності, муніципалітетам, також заборонено продавати», — зазначив Порошенко.

Читайте також: Порошенко вимагає урізати високі зарплати всім, окрім лікарів і військових

«Знайдені відповіді, що робити і як підтримати українського фермера, який вже давно отримав право постійного землекористування. Лише їм надана можливість володіти землею понад 100 га. У цих умовах також зроблені великі кроки для того, щоб не допустити монополізацію землі агрохолдингами», — наголосив Порошенко.

Він закликав не вірити фейкам про «тотальний розпродаж», які поширюють політики, позиція яких де-факто може призвести до дефолту України. «Ми зберегли українську державну землю, ми зберегли комунальну власність і сьогодні надали право тільки тим, хто багато років володіє землею як її мешканець, як той, хто її обробляє», — запевнив Петро Порошенко.

Схожі новини