Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Євросоюз готує для України кругленьку суму: на що виділяють кошти

  • 30.03.2020, 17:35
  • 767

Єврокомісія направить Україні €80 млн у рамках глобального реагування на спалах коронавірусу

Пояснюють, що, крім актів агресії на сході країни та незаконної анексії Криму і Севастополя Р Ф, Україна зазнала негативного впливу пандемії, повідомляє Gazeta.ua.

ЄС підтримує Україну, щоб мінімізувати вплив кризи на систему охорони здоров'я, повсякденне життя людей та економіку. Це дозволить придбати необхідні медичні засоби та обладнання, посилити спроможність системи охорони здоровʼя реагувати на спалах захворювання.

Читайте також: Прощавай, безвіз? Кулеба розповів, чи будуть доступними безвізові подорожі після пандемії

€ 80 млн — це перший пакет підтримки. Загалом Єврокомісія планує спрямувати € 140 млн на потреби Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Також комісія перенаправить використання наявних інструментів на суму до € 700 млн для сприяння пом'якшенню соціально-економічних наслідків коронавірусної кризи.

ЄС планує підтримувати малий і середній бізнес в Україні. Прискорює запуск нової програми підтримки на суму € 20 млн у межах бюджету ЄС на 2020 рік. Це дасть ще € 10 млн на гривневе кредитування малого та середнього бізнесу. Також запровадять програму підтримки малих фермерських господарств у розмірі € 25 млн. Торік уже виділили € 26 млн.

Схожі новини