Передплата 2024 «Добрий господар»

Аналітик: падіння цін на нафту не зупинити

  • 30.03.2020, 15:35
  • 796

Світові ціни на нафту оновили 18-річний мінімум на тлі новин про поширення коронавірусу та запровадження урядами країн світу обмежень на пересування повітряного та наземного транспорту

Про це повідомляє hromadske із посиланням на Reuters.

Зранку 30 березня ціни на нафту марки Brent впали до 22,7 долара за барель. Нафта американської марки WTI подешевшала до 19,92 долара за барель — це мінімум за останні 18 років.

Аналітики зазначають, що наразі на ціни на нафту впливають декілька факторів:

  • поширення коронаврірусу;
  • запровадження обмежень у роботі транспорту та, відповідно, — падіння попиту на нафтопродукти;
  • цінова війна між Росією та Саудівською Аравією, які не можуть домовитися про зменшення обсягів видобутку нафти на тлі уповільнення світової економіки.

«Поки ми не бачимо сигналів завершення пандемії, ціни на нафту залишатимуться під тиском та можуть впасти нижче 20 доларів за барель», — повідомив Reuters аналітик з питань сировинних ринків компанії Rakuten Securities.

Читайте також: Коронавірус і світова нафтова війна

23 березня світові ціни на нафту продовжили своє падіння на тлі загострення ситуації з поширенням коронавірусу при незмінних обсягах видобутку нафти. Нафта марки Brent наблизилася до $ 25 за барель.

18 березня світові ціни на нафту впали до 17-річного мінімуму. Згодом російська нафта марки Urals впала до 19 доларів за барель, що є рекордно низькою ціною з 2002 року.

Схожі новини