Передплата 2024 ВЗ

Очолити Мінфін може ексзаступник глави АП – джерела

  • 29.03.2020, 17:34
  • 867

Кандидатом на посаду міністра фінансів є колишній заступник глави Адміністрації президента, колишній заступник міністра фінансів Сергій Марченко.

Про це повідомили співрозмовники «Української правди» у парламенті.

У неділю нардепи від фракції «Слуга народу» зустрічаються з кандидатами на посади міністрів охорони здоров'я Максимом Степановим, енергетики та вугільної промисловості Ольгою Буславець та фінансів Сергієм Марченком.

Однак наразі не зрозуміло, чи вистачить у парламенті голосів за ці кандидатури.

За даними «Чесно», Марченко у 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання номером 7 у списку партії «Українська Стратегія Гройсмана».

У 2018−2019 роках обіймав посаду заступника голови Адміністрації президента. З 2016 до 2018 року працював заступником міністра фінансів.

До того був експертом у Bendukidze Free Market Center та академічним директором спільної програми «KSE» та «GIZ» у 2015−2016 роках «Лідерство у державних фінансах».

На початку 2016 року очолював Координаційний центр забезпечення взаємодії з Кабінетом міністрів у Міністерстві охорони здоров’я та входив до складу колегії міністерства.

Брав участь у розробці Бюджетного кодексу, що був прийнятий у 2014 році. З 2011 року працював у Координаційному центрі з впровадження реформ при президентові України.

З 2002 року працював на різних посадах у Міністерстві фінансів, Державній фіскальній службі, Комітеті з питань фінансів і банківської діяльності, Секретаріаті Кабінету міністрів.

Закінчив Академію Державної Податкової служби України за спеціальністю «управління державними фінансами». Кандидат економічних наук.

Схожі новини