Передплата 2024 ВЗ

В українців вистачить заощаджень лише на місяць карантину

  • 29.03.2020, 16:34
  • 700

В Україні 57% опитаних, вважає, що фінансово зможуть витримати карантин не більше чотирьох тижнів.

Водночас, мешканці західної України володіють дещо більшими заощадженнями, аніж загалом в Україні. Дані оприлюднено у звіті соціологічного порталу Gradus, передає Форпост.

Відповідаючи на питання «На скільки часу у Вас вистачить грошових ресурсів, враховуючи можливість введення жорсткого карантину?», 57% опитаних зазначили, що їх заощаджень вистачить менше, аніж на місяць карантину.

Зокрема, 15,5% опитаних володіють заощадженнями на чотири тижні, 5,7% - на три тижні, 16,8% - на два тижні, 12,1% - на один тиждень. 6,9% опитаних зазначили, що майже не володіють заощадженням, коштів їм вистачить лише на декілька днів суворого карантину.

На період 1−2 місяці заощаджень вистачить 14,7% опитаних українців. При цьому, більше як на пів року заощаджень вистачить лише 4,3% відсоткам українців.

Варто зазначити, серед мешканців столиці, а також Західної України більша частка осіб, що витримають карантин більше одного місяця. Східний регіон має найменший рівень фінансових запасів — половина опитаних витримає не більше двох тижнів.

Схожі новини