Передплата 2024 «Добрий господар»

Холодно й вогко до самого Великодня: синоптик дав прогноз погоди на квітень в Україні

  • 28.03.2020, 15:56
  • 1 369

У квітні в Україні буде холодно й вогко до самого Великодня – 19 квітня. Тільки наприкінці місяця в країні очікується тепла та ясна погода.

За прогнозом народного синоптика Леоніда Горбаня, перший тиждень місяця буде сонячним, але прохолодним, пише «Сегодня».

Потім українців чекають рясні дощі, які потрібні для посівів після безсніжної зими та сухого березня. Опади з перервами йтимуть до самого Великодня.

Середньодобова температура перші 20 днів квітня коливатиметься в межах +5…+11°. За словами синоптика, потепління очікується в третій декаді квітня, вдень навіть можна буде засмагати на дачі за температури +20…+22°.

Також Горбань попередив про невеликий період мізерних дощів з 28 до 30 квітня. Далі, за його словами, настане травнева посуха.

«Травень буде спекотний і посушливий, в середині місяця більш як два тижні без опадів. Після двох місяців відносного тепла, у травні відразу почнеться спека. Сухо, гаряче, температура +28…+32°. На ярі культури дуже поганий прогноз щодо врожаю», — зазначив синоптик.

За його словами, розрахунок показує нестачу температури для сівби ярих на початку квітня. Але якщо забаритися, то посіяне пізніше зерно в посушливому травні може й не зійти. Або паростки виявляться слабкими й не дадуть хорошого колосу.

Схожі новини