Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Стало відомо, якими препаратами лікують COVID-19 в Італії

  • 28.03.2020, 15:33
  • 62.3K

Італійці категорично не рекомендують при лікуванні COVID-19 аерозолі та кортикостероїди, не бажані й жарознижувальні препарати, крім парацетамолу.

Хворих на COVID-19 в Італії лікують комплексом препаратів, зокрема протималярійних, противірусних і протиспідозних. Крім того, в окремих випадках медики радять для профілактики кварцеву лампу, алкоголь (не надміру) та дезінфекцію хлорованими речовинами, але у великій кількості.

Про це йдеться в одному з протоколів лікування коронавірусу в Італії, передає УНІАН.

За словами лікарів, COVID-19 проявляється типовими симптомами грипу, однак без риніту — лише з набряком слизових. На 2−4 день хворий відчуває біль у трахеї та грудині; посилення сухого кашлю. З часом ускладняється дихання. Серед імовірних симптомів — легка тахікардія, швидка стомлюваність, висока температура.

Головним симптомом інфікування в аналізі крові, стверджують італійці, є лімфопенія, а клінічних ознак пневмонії може й не бути. Коронавірусну інфекцію в Італії лікують Планквенилом — протималярійний препарат, який блокує рецептори АПФ2: 200 мг / 2 рази в день; призначають від 5 до 20 днів у залежності від тяжкості симптомів.

Препарат застосовують при болі в грудях і сильному кашлі, а також пневмонії. Для профілактики й лікування пневмонії — Азитроміцин. Антибіотик приймають по 500 мг 1 раз/доба на голодний шлунок три дні поспіль. У важких випадках пневмонії медики застосовують Тоцилізумаб. У протоколі також є Калетра- противірусний засіб, вітамін С (2 г/доба — для лікування; 500−1000 мг/ доба — для профілактики).

Італійці категорично не рекомендують при лікуванні COVID-19 аерозолі та кортикостероїди, не бажані й жарознижувальні препарати, крім парацетамолу. Це пов’язано з відсутністю температури у більшості випадків, адже вона з’являється вже на етапі пневмонії. Водночас медики радять тримати удома балон кисню, аскорбінову кислоту, кварцову лампу; проводити дезінфекцію хлорованими речовинами, вживати у ненадмірній кількості алкоголь і білки фурину.

Схожі новини