Передплата 2024 «Добра кухня»

"Паніки немає": українець в Британії розповів про життя в умовах жорсткого карантину

  • 28.03.2020, 13:11
  • 628

Великобританія відзначає позитивні зрушення у боротьбі з поширенням пандемії коронавірусу, завдяки введенню обмежувальних заходів, але має намір їх посилити.

Водночас, в країні вже зараз діють доволі жорсткі обмеження, про які в ефірі ObozTV розповів українець Віталій Баєв, який мешкає у Лондоні.

«З неділі, 22 березня, тут заборонено збиратися на вулиці більше, ніж двом особам, якщо це не члени однієї родини. Закриті майже усі заклади, крім продуктових магазинів та аптек. Правда у четвер, 26 березня, зробили невеличке послаблення і відкрили невеличкі продуктові магазини», — розповів Віталій.

«Правда в Британії дозволено раз на день виходити на вулицю, аби займатися спортом. Прем'єр каже, що це буде дуже корисним для утримання психологічного здоров'я громадян. Але обов'язково треба тримати дистанцію у 2 метри», — пояснює він.

Британці усвідомлюють всю небезпеку через поширення коронавірусу у світі, і намагаються чітко дотримуватися усіх правил, каже Віталій.

«Паніки тут ніякої немає. Можливо на минулому тижні британці бігли до магазинів, аби закупити багато продуктів, полиці в супермаркетах були майже пусті. Але зараз усе спокійно, є всі продукти, а в магазинах людей майже немає. Ціни не зросли, але вже немає постійних акцій та знижок», — розповів він.

Поліція у місті пильно слідкує за дотриманням правил карантину, за словами українця, правоохоронці мають право розганяти зібрання та штрафувати порушників.

Схожі новини