Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна не вписуватиме "особливий статус" ОРДЛО до Конституції - віце-прем'єр

Це питання на переговорах нав'язує Росія, пояснює Резніков.

Особливий статус для окупованих районів Донецької та Луганської областей в Конституції закріплюватися ніколи не буде.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр з реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає «РБК-Україна».

За його словами, переговори на цю тему в Мінську не ведуться, незважаючи на спроби РФ підняти дане питання на кожній зустрічі ТКГ.

«Вони кожну сесію запитують: „Чи буде Україна включати особливий статус в Конституцію?“. Ми завжди говоримо, що ні, ніколи, не зобов'язані, не будемо, забудьте. Кожен раз їм рекомендую підняти їх особисті нотатки з минулих зустрічей з нашою однозначно негативною відповіддю на це питання. Мало того, президент Зеленський це навіть у Парижі сказав. Вони посміхаються, адже знають, що саме ця відповідь пролунає знову, але при цьому задають питання на кожній зустрічі в ТКГ», — розповів Резніков.

Читайте також: «Єрмак працює за російськими темниками», — Ірина Фріз

Також він зазначив, що росіяни в ТКГ намагається змінити свій статус, перевівши війну на Донбасі в ранг «внутрішнього конфлікту». Але Україна не відступає від дефініції «міжнародний воєнний конфлікт».

«Російська сторона грається в гру „ми тут взагалі посередники“. У них є штамп, вони його постійно намагаються документи всунути, — „внутрішній конфлікт на південному сході України“. Ми це, природно, завжди викреслюємо, і рекомендуємо прочитати січневу резолюцію ПАРЄ, де Росія в черговий раз визнана учасником Мінських угод і зобов'язана вивести свої війська з території України», — уточнив віце-прем'єр.

Схожі новини