Передплата 2024 «Добрий господар»

Свідомий саботаж? Влада заблокувала виробництво українських тест-систем для діагностики коронавірусу

  • 27.03.2020, 17:35
  • 1 404

Народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко вимагає від президента Зеленського пояснень щодо блокування роботи Інституту молекулярної біології і генетики НАНУ із розробки української тест-системи на коронавірус

Про це він повідомив на сторінці у Фейсбук.

«Влада блокує виробництво вітчизняних тестів на коронавірус, які дешевші за іноземні аналоги», — заявив народний депутат.

Він повідомив, що звернувся до президента Зеленського за роз’ясненням ситуації з тестами на коронавірус.

«Нагадаю, ще в січні Інститут молекулярної біології і генетики НАНУ розробив тест-систему для виявлення Covid-19, яка є дешевшою за іноземні аналоги. Проте запустити масове виробництво тестів не можуть через постійну затримку фінансування», — зазначив він.

Читайте також: Українці розробляють мобільний додаток для протидії COVID-19

«Ситуація пробила дно абсурду, коли тиждень тому співробітників Інституту відправили у відпустку за свій рахунок і лише позавчора почали знову виплачувати зарплату», — також додав Олексій Гончаренко.

«Україна вже давно могла б забезпечити себе тестами на коронавірус і не закупляти їх із закордону. Чому влада блокує роботу Інституту? Це свідомий саботаж чи службова недбалість? Чекаю відповіді від президента», — зазначив представник «Європейської Солідарності».

Схожі новини