Передплата 2024 «Добрий господар»

Сьогодні відбудеться онлайн-мітинг на захист української культури: до чого тут новий держбюджет

  • 27.03.2020, 10:55
  • 1 060

27 березня о 12:00 в Україні пройде великий мітинг «Ні - знищенню культури!». В умовах карантину мітинг відбудеться онлайн, у форматі zoom-конференції

Це буде перший в Україні онлайн-мітинг, мета якого — захист української культури, повідомляє НВ.

«Міністерство фінансів планує урізати фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту. Зокрема, фінансування хочуть позбавити Держкіно, Український культурний фонд, Інститут книги, туризм тощо. Це означає повний крах української культури і знищення не тільки тих здобутків, які маємо наразі, а й усіх майбутніх. У цій ситуації ми не можемо мовчати. Навіть зараз, в умовах карантину, ми маємо показати, що нас багато і ми не дозволимо знищити українську культуру», — йдеться на Facebook-сторінці заходу.

В акції візьмуть участь відомі діячі української культури та небайдужі громадяни.

Долучитись до акції можна 27 березня о 12.00 за лінком https://zoom.us/j/634 775 438

Читайте також: Мітинг під час карантину: під офісом Зеленського протестують

Учасникам пропонують заздалегідь підготувати аркуші паперу з гаслом «НІ — знищенню культури!» і цим показати свою незгоду з рішенням про позбавлення фінансування культурних галузей країни.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Міністерство фінансів планує позбавити фінансування всіх напрямків діяльності Міністерства культури, молоді та спорту. У держбюджеті на 2020 рік на видатки Міністерства культури, молоді та спорту було передбачено 15,4 млрд грн, зараз же планується скоротити фінансування Мінкульту майже удвічі — на 7 млрд грн.

Читайте також: Новий держбюджет: іншого шляху, як друкувати гривні, немає

Через це культурні інституції України звернулися з відкритим листом до Кабінету міністрів з проханням не допустити знищення української культури.

Схожі новини