Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Російського посла викликали до міністерства закордонних справ Польщі. Йдеться про фейкові новини

У четвер, 26 березня, до МЗС РП викликали посла Російської Федерації у Польщі у зв'язку з заявою керівника комітету Держдуми РФ з міжнародних справ Олексія Пушкова. 

«Польща висловила обурення абсурдним твердженням, висловленим видатним російським політиком, наголосивши, що поширення неправдивої інформації, яка розділяє держави і суспільства, є надзвичайно принизливою в ситуації, коли нашим спільним завданням має бути боротьба з небаченою загрозою смертельної пандемії, яка не знає кордонів». — читаємо у повідомленні МЗС.

«Посол Андрєєв зазначив, що офіційні органи РФ не контролюють засоби масової інформації, і вони не підтверджували та не дублювали неправдиву інформацію. Пост також був видалений із платформи Twitter самим сенатором Пушковом «, — повідомляє польське міністерство закордонних справ у опублікованому комюніке.

«Посол Російської Федерації погодився, що спроби використовувати існуючу ситуацію для політичної боротьби згубні для глобальних зусиль щодо припинення COVID-19, і запевнив, що влада Російської Федерації налаштована брати участь у міжнародному співробітництві у боротьбі з пандемією, що триває», — йдеться в комюніке.

Читайте також: На тобі, небоже, що мені негоже! «Гуманітарка» Путіна виявилася показовим жестом

Нагадаємо, раніше Олексій Пушков написав про те, що «Польща не дозволила російській авіації перейти через її повітряний простір з допомогою до Італії. Це підлість на рівні публічної політики. Тим більше, що ця допомога була надіслана до країн-членів ЄС та НАТО. Відтепер Росія ніколи не повинна зустрічатися з Польщею».

Інформацію російського сенатора кілька днів тому спростував заступник міністра закордонних справ Марцін Пшидач. «Час напруги з епідемією також використовується для руйнування європейської та трансатлантичної єдності. (через дезінформацію). Жоден літак, який летів на допомогу Італії, не був заблокований. Польський повітряний простір для транзиту відкритий. Будьмо уважні», — написав Марцін Прідач.

Схожі новини