Передплата 2024 «Добрий господар»

Папа Франциск знову пройшов тестування на коронавірус. Є результати

Після того, як італійські ЗМІ повідомили про мешканця Дому св. Марти з коронавірусом, Папа Франциск вирішив повторно пройти тест. Адже Святіший Отець мешкав з інфікованим під одним дахом. 

Результат тестування оприлюднили у четвер. Згідно з інформацією ll Messaggero, тест виявився негативним.

Нагадаємо, Франциска обстежили на коронавірус ще у лютому, коли він скаржився на сильну застуду. Тепер потреба тесту була спричинена випадком зараження працівника Державного секретаріату Ватикану, який проживає в Домі св. Марти. Там же проживає Єпископ Риму, який не лише править тут щоденні меси, але й зустрічається з людьми. Тому інші особи, які працюють у цьому приміщенні, включаючи секретарів та чиновників, теж були протестовані. У них, як і у Франциска, не знайшли коронавірусу. З метою повної безпеки Ватикан замовив дезінфекцію всіх кімнат резиденції.

Що ж до інфікованого, то про нього докладно написав єзуїтський журнал America. Видання, посилаючись на власні джерела у Ватикані, повідомляє, що зараженим виявився 58-річний священик Джанлука Пеццолі. Він і ще десяток душпастирів живуть у Домі св. Марти і працюють у Державному секретаріаті щодня.

Читайте також: Папа Франциск після спілкування з парафіянами занедужав

Після того, як тести Пеццолі показали позитивний результат, особи, які контактували з ним, відбули карантин.

Ватикан не коментує це питання. Джерела ж повідомляють, що Пеццолі не мав особистого контакту з Папою. Як і багато інших мешканців резиденції, священик не зустрічався з Франциском щодня.

Згідно з повідмоленнями America, Єпископ Риму з початку березня, коли скаржився на застуду, не харчується у загальній їдальні.

Натомість він зустрічався з працівниками різних ватиканських відомств, а деякі розмови відбулися в Апостольському палаці, де більше місця та простіше вжити заходів безпеки у зв’язку з коронавірусною епідемією.

Схожі новини