Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Справжній детектив: дружина Кожари зізналася у начебто випадковому вбивстві Старицького

  • 26.03.2020, 19:35
  • 1 222

Захист ексміністра закордонних справ Леоніда Кожари, підозрюваного у вбивстві підприємця Сергія Старицького, каже, що його дружина зізналась у злочині, який стався випадково

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на виступ захисників Кожари в Шевченківському райсуді Києва.

Адвокати кажуть, що 25 березня дружина Кожари, Марина Козерод, подала заяву про зізнання у вчиненні кримінального правопорушення, який є казусом, тобто не залежав від її волі.

Водночас представник прокуратури повідомив, що правоохоронці ще не отримували цю заяву.

Адвокат зачитав частину заяви. У ній йдеться, що Кожара та Старицький у день загибелі останнього відпочивали разом, вживали спиртні напої. Це відбувалось у будинку Кожари та Козерод. «Атмосфера була невимушеною», підстав для конфлікту нібито не було.

Ввечері, між 21 та 22 годиною, Старицький наче був у стані сп'яніння, і в його правій руці Козерод «побачила пістолет». Кожара на той момент ніби перебував на другому поверсі будинку.

Читайте також: Офіс генпрокурора готується взяти під варту Чорновол і Парасюка

Адвокати не дочитали заяву до кінця, але сказали, що далі Козерод «намагалась відібрати пістолет» у потерпілого.

Також захист каже, що раніше Козерод подавала заяви, в яких просила провести слідчі дії за її участі та говорила, що «може повідомити механізм утворення поранення» вбитого Сергія Старицького.

Водночас прокурор і представник потерпілих звернули увагу, що це формулювання каже не про визнання жінкою своєї провини, а лише про те, що вона була свідком.

Пізніше під час засідання прокурор сказав, що експертиза не виявила на руках Козерод специфічних слідів від пострілу. Її причетність під час слідства перевірялась, але не була підтверджена.