Передплата 2024 «Добра кухня»

Брудні інсинуації? Один зі "слуг" спростовує дані про VIP-умови для чиновників

  • 26.03.2020, 17:15
  • 758

Чиновники топ-рівня та політики, які захворіли на коронавірус, повинні лікуватися у звичайних умовах і не користуватися VIP-палатами. Тільки тоді вони зіткнуться з тими ж проблемами медицини, що й українці

Про це повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на слова народного депутата від «Слуги народу» Руслана Горбенка, який сам кілька днів лікується від коронавірусу в Олександрівській інфекційній лікарні. За його словами, скандальне розпорядження про підготовку окремих палат для VIPів написали в КМДА, «слуги народу» до нього відношення не мають.

«Я би зрозумів наявність розпорядження, щоб інші відділення лікарень переробляти під інфекційні бокси, за умови обов'язкового надання кисню. Будь-яка палата марна для хворих цим вірусом у тяжкому стані, якщо немає кисню. Моє ставлення до наявності VIP-палат і платної медицини у звичайний час нормальне, але зараз, в умовах епідемії і кризи, буде справедливо, якщо VIP-чиновники зіткнуться з реальністю державних лікарень», — вважає нардеп.

Читайте також: Роздайся, море, — жаба лізе! Нардепи зажадали для себе VIP-умов у столичних лікарнях

Водночас «слуга народу» запевнив, що лежить у звичайній палаті і йому в момент госпіталізації було не до вибору місця лікування, тому що надходив одним із перших.

«Окрім того, в Олександрівській лікарні недавно зробили ремонт 2 корпусів, тому палати в них однакові, немає VIP-палат. Загальна кількість місць близько 180», — підкреслив Горбенко і додав, що відчуває себе нормально, але кашляє.

Відзначимо, раніше КМДА видала наказ про підготовку спеціальних палат для людей, які мають держохорону. Серед вимог вказані, окремі палати площею не менше 13 кв. м. із затемненими вікнами. У палатах повинна бути зручна комунікація з операційним блоком, діагностичним та іншими відділеннями. Також передбачено наявність окремого резерву ліків та окремих сестринських цілодобових постів.

Схожі новини