Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд звільнив під заставу головного тюремника Львівщини, якого спіймали на хабарі

  • 26.03.2020, 15:55
  • 986

Вищий антикорупційний суд у середу, 25 березня, обрав запобіжний захід підозрюваному у хабарництві колишньому керівнику Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Михайлові Дзюдзю

Він може вийти на волю, сплативши заставу 630 тис. грн, та зобов’язаний носити електронний браслет.

Про це повідомляє Zaxid.net із посиланням на Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

У суді представники НАБУ і САП просили взяти Дзюдзя під варту із альтернативою застави у розмірі 10 млн грн. Натомість адвокат підозрюваного клопотав про те, щоб відмовити у застосуванні запобіжного заходу або відпустили його підопічного на поруки. Під час судового засідання про готовінсть взяти Махайла Дзюдзя на поруки заявили нардеп від «Європейської солідарності» Андрій Лопушанський та голова Львівської обласної ради, представник цієї ж партії, Олександр Ганущин.

Читайте також: Криза — не завада? Єрмак придбав Mercedes за 3 мільйони

У підсумку, суд частково задовольнив клопотання прокурора та детектива та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 630,6 тис. грн.

Крім того, суд наклав на експосадовця ще низку обмежень. Зобов’язав його прибувати до детектива, прокурора, слідчого судді, суду за кожною вимогою, не відлучатися за межі місця проживання без дозволу, повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи, утримуватися від спілкування зі свідками у справі; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свої паспорти для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд з України; носити електронний засіб контролю (браслет).

Термін дії запобіжних заходів — до 25 травня 2020 року.

Зазначимо, Михайло Дзюдзь після затримання не був доправлений у СІЗО, оскільки заявив про погіршення здоров'я і був госпіталізований. Увесь цей час він перебував на лікарняному.

Як повідомлялося, увечері 11 березня працівники НАБУ затримали на хабарі 1 тис. доларів головного тюремника Львівщини, генерал-майора внутрішньої служби, депутата Львівської облради від БПП Михайла Дзюдзя. Як повідомляв міністр юстиції України Денис Малюська, Михайло Дзюдзь взяв хабар у той день, коли був попереджений про звільнення з посади.

За даними слідства, посадовець вимагав та щомісяця отримував від підпорядкованих йому керівників установ виконання покарань неправомірну вигоду. 19 березня Михайлові Дзюдзю повідомили про підозру за ч.3 ст. 368 К К України.

Схожі новини