Передплата 2024 «Добра кухня»

У морській зоні України зафіксували ворожий ракетний катер

  • 26.03.2020, 12:05
  • 1 017

Російський катер охороняє захоплені бурові вишки

Російський ракетний катер вторгся у виключну морську зону України на Одеському газовому родовищі. Про це повідомляє ГЛАВКОМ із посиланням на Державну прикордонну служба України.

Повідомляється, що під час патрулювання Морська охорона України за підтримки прикордонної авіації обстежила райони газоконденсатних родовищ і виявила захоплені самопідйомні плавучі бурові установки «Україна» (перейменована в «Крим-1») і «Таврида». На працюючих бурових підняті прапори країни-агресора.

Читайте також: В Азовському морі безслідно зникли троє рибалок

У міру наближення до родовища на п’ять морських миль Морська охорони розпізнала ракетний катер ЧФ РФ, що патрулював поруч.

«На запит корабля Морської охорони про мету перебування військового корабля РФ у виключній (морській) економічній зоні України, той заявив, що здійснює в даному районі охорону економічної діяльності Російської Федерації і повідомив про обмеження наближення до бурових платформ ближче однієї морської милі», — йдеться у повідомленні.

Морська охорона продовжує збирати докази незаконної економічної діяльності РФ у виключній (морській) економічній зоні України під прикриттям військових кораблів.

Схожі новини