Передплата 2024 «Добрий господар»

Уряд обіцяє виділити 3 млрд. гривень на підтримку окремих медичних закладів

  • 26.03.2020, 11:55
  • 681

З 1 квітня 2020 року місцеві бюджети отримають субвенцію на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я

Про це повідомляє Щоденний Львів із посиланням на сайт МОЗ.

З 1 квітня 2020 року місцеві бюджети отримають субвенцію на підтримку окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

Таке рішення, з ініціативи Міністра охорони здоров’я України Іллі Ємця, прийнято на засіданні Уряду 25 березня. На думку міністра охорони здоров'я, це дозволить забезпечити безперервність надання необхідних медичних послуг українцям в умовах трансформації системи охорони здоров’я України.

Читайте також: Роздайся, море, — жаба лізе! Нардепи зажадали для себе VIP-умов у столичних лікарнях

Згідно з документом, передбачається надання коштів:

  • 651,4 млн грн — на забезпечення лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет у 2-му та 3-му кварталах;
  • 173 млн грн — на утримання регіональних центрів громадського здоров’я;
  • 905,8 млн грн — на фінансову підтримку окремих закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівня, які уклали договори з НСЗУ;
  • 1,5 млрд грн — на фінансування будинків дитини, закладів служби крові, МСЕКів, бюро судмедекспертизи, баз спецмедпостачання, проведення судово-психіатричної експертизи, патолого-анатомічних бюро та закладів надання психіатричної допомоги.

Також, відповідно до постанови, Міністерство охорони здоров’я спільно з Національною службою здоров’я України повинні впродовж трьох місяців здійснити аналіз реалізації програми державних гарантій медичного обслуговування та надати Кабінетові Міністрів України пропозиції щодо удосконалення.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень