Передплата 2024 ВЗ

Найнижча смертність: як Німеччина "поклала на лопатки" коронавірус

  • 26.03.2020, 12:15
  • 1 436

Найнижчі показники смертності від коронавірусу - наразі в Німеччині. Передумовою, що летальним випадкам вдається запобігати частіше, експерти називають підхід, відмінний від інших країн

Про це повідомляє Gazeta.ua.

У перші дні епідемії там відстежували ланцюг поширення інфекції, тестували населення й локалізували джерела вірусу.

«Спочатку, коли в нас було відносно небагато випадків, коли йшлося про те, щоб їх знайти й ізолювати, ми в Німеччині непогано впоралися … Це головна причина», — пояснив Рейнхард Буссе, глава департаменту управління охорони здоров'я в Берлінському технологічному університеті, пише американське видання The Washington Post.

За час епідемії в Німеччині виявили 31 150 випадків захворювання. Отож, у розпорядженні мали точніші дані за тих, хто безпосередньо реагують на симптоми.

Читайте також: Ізраїльський вчений розповів про найефективніші методи у боротьбі із пандемією

У Франції зареєстровано понад 20 тис. випадків, але смертність у Німеччині — істотно нижча. В Італії 9,5% інфікованих померли, у Франції цей показник становить 4,3%, тоді як у Німеччині — 0,4%.

Схожа ситуація — в Норвегії, де також застосовують метод загального тестування для виявлення хвороби.

Німецькі епідеміологи вважають, що спалах коронавірусу в країні припадає на період, коли інфіковані молоді люди поверталися до Німеччини з-за кордону після канікул.

Схожі новини