Передплата 2024 ВЗ

"Ми не керуємо, а допомагаємо", - Ахметов про "кураторство" олігархів над областями

  • 26.03.2020, 09:55
  • 835

Олігарх Рінат Ахметов, який зголосився на прохання президента Володимира Зеленського взяти під опіку декілька областей на час пандемії коронавірусу, називає свої дії "допомогою місцевій владі"

Про це інформує Українська правда із посиланням на відповідь Ахметова для статті УП «Думали, що медицина погана, а її просто немає. Як великий бізнес допомагає боротися із коронавірусом».

«Ми не керуємо, а допомагаємо. У всіх областях України є губернатори і мери, які зараз працюють 24/7, і всі націлені на єдиний результат — зупинити епідемію в країні.

Повторюся, наша задача — не «підмінити» собою владу, не керувати, а допомогти Україні і українцям".

За словами олігарха, він має сильну у благодійності команду, яка знає, що робити. «Ми закупимо не менше 200 апаратів ШВЛ та інше обладнання — про що проінформуємо через мій благодійний фонд», — відповів він.

Окрім того, Ахметов повідомив, що тільки на попередньому тижні виділив 300 мільйонів гривень на боротьбу із пандемією.

Читайте також: Кабмін пристосуванців і мародерів

Водночас олігарх запевняє, що його допомога нічого не вартуватиме ні президенту, ні уряду. «Пропоную не принижувати добрі справи. Бізнесу нічого не потрібно ні від президента, ні від уряду», — стверджує Ахметов. Проте він підкреслив, що бізнесу потрібні лише рівні правила гри та чесна конкуренція.

Нагадаємо, 16 березня президент Володимир Зеленський зібрав у себе в Офісі українських олігархів і великих бізнесменів, щоб попросити про допомогу. Ця ідея виникла серед найближчого оточення спонтанно. Зустріч організовували у стислі терміни.

За українським олігархом Рінатом Ахметовим було закріплено Івано-Франківську, Львівську, Донецьку області та міста, де розташовані його підприємства.

Схожі новини