Передплата 2024 «Добрий господар»

Обережно: на прилавках - неякісні продукти!

На ринку «Привокзальний» журналістці «Високого Замку» продали... зацвілий копчений сир

У період пандемії коронавірусу більшість людей остерігається зараження цією агресивною хворобою настільки, що продукти купують поспіхом, не читаючи ні їхнього вмісту, ні терміну виготовлення та зберігання. Бо ж надворі — черга, довго затримуватися в магазині не хочеться… Так було і з автором цих рядків.

Два дні тому на «Привокзальному» ринку купила шматок копченого ковбасного сиру. Лежав він (як і інші види сирів) на прилавку — не в холодильнику. Продавець швидко й акуратно загорнула його в харчову плівку. Я нашвидкуруч, аби не затримувати покупців у черзі, поклала продукт у сумку, заплатила і пішла. У редакції розгорнула — і була шокована! Сказати, що сир неякісний чи протермінований, — не те слово! З-під низу був вкритий тонким сірим липким шаром, з вогнищами цвілі (на фото).

Лікар ветеринарно-санітарної лабораторії «Привокзального» ринку пані Ліля запевнила, що продукцію перевіряють щодня. «Ми ж не можемо, — каже, — кожний шматок розглядати з усіх боків!». Разом з лікарем пішли до продавця (я не зізнавалася, що журналістка) — і та без жодних слів повернула гроші за продукт. «Сир, — мовила продавець, — завезли минулого тижня, тож він не протермінований. А те, що покрився цвіллю… Ну, сир довго не полежить, за кілька днів починає псуватися».

Звичайно, зіпсується, якщо нехтувати якістю і безпекою харчових продуктів та умовами їхнього зберігання! Із завідувачкою ветеринарно-санітарної лабораторії ринку «Привокзальний» порозмовляти не вдалося — у зв'язку з пандемією коронавірусу працівники працюють позмінно. Та якщо керівництво ринків, магазинів, супермаркетів і надалі буде недбало ставитися до здоров'я покупців, то до коронавірусу приєднуються ще й харчові отруєння…

Схожі новини