Передплата 2024 «Добрий господар»

Деякі готелі ще працюють, але без сніданків

Попри суворий карантин, чимало готелів Львова все ж працюють, приймають гостей. Такий висновок можна зробити на основі системи бронювань у booking. Через карантин ціни на проживання знижені. Наприклад, п’ятизірковий готель у центрі продає номер за 2614 гривень на добу (зі сніданком), тоді як до карантину коштував понад 3 тисячі. На сайті пишуть, що залишилося лише п’ять номерів... Невже справді є попит, чи це просто “маркетинговий хід”?

Телефоную у готель «Нобіліс», де доба проживання зараз коштує 88 євро (у системі онлайн-бронювання). Мені сказали, що готель не працює, але там щодня хтось виходить на роботу — чергувати. Запитала, чому тоді продають номери через booking: «Не володію такою інформацією, — відповіли на другому кінці проводу. — Зараз адміністратора немає на робочому місці, нічого не можу сказати».

У готелі «Шопен» на рецепції сказали, що у них можна забронювати номери і на період карантину, але без сніданків. «Ціна питання» — 1400 гривень за добу (у звичайні дні доба проживання коштує від 1700 гривень). В адміністрації цього готелю мені повідомили, що там зараз обмаль гостей. Переважно це туристи з інших регіонів України.

Телефоную в готель «Таурус». Адміністратор Ольга сказала, готель працює навіть на карантині. Одномісний номер з широким ліжком — 1377 гривень на добу. У ціну входить сніданок, але через карантин не працює СПА. Через карантин на кухні працює мінімум людей, але усі норми безпеки дотримані.

Як розповіла «ВЗ» заступниця директора чотиризіркового готелю «Дністер» Олександра Гагаріна, у готелі карантин, гостей немає. Ще кілька днів тому були, але вже виїхали. «Не знаємо, що будемо робити, ситуація критична, — каже пані Олександра. — Деякі готелі Львова все-таки працюють. У booking відкрите бронювання, бо попередньо карантин до 3 квітня».

Коментар для «ВЗ»

Андрій Москаленко, заступник міського голови Львова з питань розвитку

Львівська міська рада не ухвалювала окремого рішення про закриття готелів на період карантину, окрім двох пунктів. Перше — кожен готель має закрити кафе та ресторан для відвідувачів ззовні. Ці заклади можуть працювати лише для гостей готелю, при цьому можуть лише доставляти замовлення в номер. На кухні — мінімум працівників. Друге — кожен готель на власний розсуд приймає рішення про закриття. Знаю, більшість готелів все ж вирішили не працювати, серед яких і «Асторія».

Продуктові магазини та ринки працюють. Але мають обмеження — впускати всередину лише по десять людей.

Схожі новини