Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Закон про ринок землі не можна ухвалювати під час епідемії в турборежимі", - Геращенко

  • 25.03.2020, 19:23
  • 530

Закон про ринок землі не можна ухвалювати в умовах турборежиму, як цього хоче чинна влада.

Про це співголова фракції «Європейська Солідарність» сказала у своєму відеоблозі.

«Нам намагаються в турборежимі протягнути закон про землю. Вибачте, такі речі, які можуть збурити суспільство, можуть викликати масові акції протесту, вони є неприпустимими під час епідемії. Про це ми відверто говоримо і уряду, і керівництву парламенту», — сказала Геращенко.

«Європейська Солідарність» виступає за ринок землі, ми навіть готові підтримати закон, якщо там залишиться норма про право продажу своєї землі фермерам, селянам, бо це дійсно їх паї, вони мають на це право, але ми ніколи не підтримаємо закон, в якому закладено зараз без створення прозорого реєстру землі, кадастру землі, закладено дерибан 11 млн. га державної землі, бо це повтор афери так званої великої приватизації, коли люди отримали так звані ваучери і ці ваучери не коштують навіть однієї девальвованої гривні", — додала Геращенко.

Вона зазначила, що подібні закони не приймаються в умовах турборежиму.

«Для того, щоб просто це донести МВФ, потрібно посилити наші переговорні позиції, щоб цим займалися не аматори, які сьогодні, на жаль, представлені в уряді. Як і в попередньому уряді, який просто довів країну до катастрофи, я маю на увазі уряд так званих технократів, який був призначений особисто Зеленським», — зауважила співголова фракції.

За словами Геращенко, зараз уряд хоче перекласти відповідальність на парламент, начебто він не хоче збиратися.

«Це неправда. Я ще раз наголошую, що це спроба перекласти з хворої голови на здорову. У Зеленського і його команди, як ми бачимо, немає жодного плану боротьби з коронавірусом. Це вони не провели роз’яснювальну роботу для ти людей, які приїхали з країн Європи і не направили їх на самоізоляцію», — додала вона.

Також Геращенко зазначила, що досі жодного депутата з опозиції не включили до координаційного центру по боротьбі з розповсюдженням коронавірусу.

«Влада хоче все вирішувати сама, а нам хочуть прислати закони, щоб ми просто тицнули на кнопочку», — наголосила парламентар.

Схожі новини