Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Влада проґавила шанс підготуватися до епідемії", - Олег Синютка

  • 25.03.2020, 14:15
  • 709

Чинна влада не змогла підготувати людей до епідемії коронавірусу в Україні, а натомість займалась продажем медичних масок за кордон

Про це в ефірі «Прямого» сказав народний депутат фракції «Європейська солідарність» Олег Синютка, передає Еспресо.

«Вже три місяці минуло з того моменту, коли світ вперше почув про коронавірус. І я переконаний, що в глобальному світі будь-який уряд за цих три місяці, напевно, розумів, що ця біда рано чи пізно настигне Україну. Напевно, це розумів кожен уряд, окрім українського. Тому що, на превеликий жаль, наша влада не змогла підготувати людей для того, щоб зустріти епідемію.

Читайте також: «Українофобія — головний недолік „слуг“ народу», — Олег Синютка

Ці справи стосовно вивозу масок в Іспанію… Ці кадри, я переконаний, обійшли не тільки Україну, а й увесь світ. Соромно, коли країна, яка сама не має достатньої кількості (медичних масок — ред.) для того, щоб захистити власних людей, займається контрабандою, чи незаконним вивозом. І влада дотепер не дала адекватної відповіді на це. Ще одна історія, коли прем’єр-міністр Словаччини говорив про те, що за готівку представники України хотіли продавати маски. Усе це не тільки демонструє неготовність влади захистити українців. А також мародерські настрої, які панують у сьогоднішній владі", — зазначив політик.

Схожі новини