Передплата 2024 ВЗ

В Одеську обласну лікарню надійшло реанімаційне обладнання від Фонду Петра Порошенка

  • 25.03.2020, 13:47
  • 793

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко передав комплект реанімаційного обладнання, придбаного Фондом Порошенка, в Одеську обласну клінічну лікарню

«Потреба в такому обладнанні є завжди і сьогодні це особливо актуально. Це ларингоскопи, пульсоксиметри, відсмоктувач хірургічний і шприцевий насос. Все це обов’язково знадобиться при роботі з хворими на коронавірус. Це обладнання багаторазового використання і знадобиться нам після епідемії. Нам не вистачає зараз всього — засобів індивідуального захисту, медикаментів, апаратів штучної вентиляції легень. Нам виділили кошти, але купити щось зараз дуже складно. Ми над цим працюємо. Все це потрібно для нашої роботи і для порятунку людей», — зазначив головний лікар Юрій Гульченко.

«Ми отримали обладнання, яке буде передане в інтенсивну терапію нашої лікарні для того, щоб можна було своєчасно надати допомогу хворому і визначити його стан. Це лікувально-діагностичне обладнання, яке необхідне завжди в будь-якій кількості. Звісно, ще потрібні засоби індивідуального захисту, обладнання, медикаменти, якими можна буде надавати допомогу», — зауважив лікар-реаніматолог Артем Каракаш.

Читайте також: «Багато питань режиму НС вже реалізовано», — Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко наголосив, що уряд Зеленського, на жаль, провалив підготовку до епідемії. «Влада абсолютно не готова до епідемії і повністю проспала перші місяці, коли епідемія почала крокувати по світу. У січні можна було ще багато чого зробити. Але ані в січні, ані в лютому нічого зроблено не було. Сьогодні наші лікарі не забезпечені необхідним обладнанням і засобами захисту. Сьогодні повторюється 2014 рік, коли люди хто скільки міг збирали на армію, сьогодні так само: люди, бізнес, небайдужі громадяни збирають все можливе для того, щоб відбудувати охорону здоров’я і щоб вона змогла впоратися з тим викликом, який кидає нам пандемія коронавірусу», — зазначив Гончаренко.

Нагадаємо, що вчора Фонд Порошенка передав партію реанімаційного медичного обладнання у Львівський обласний госпіталь та міську клінічну лікарню N21 у Дніпрі. Фонд профінансував відновлення 10 апаратів штучної вентиляції легень на прохання Київськоі міськоі клінічноі лікарні швидкої допомоги. Марина Порошенко під час зустрічі з лікарями повідомила, що зараз поставки нового медичного обладнання дуже ускладнені, оскільки коронавірус охопив практично всі країни світу і попит на медапаратуру дуже високий.

Найближчими днями ще кілька партій обладнання від Фонду Порошенка надійдуть в медичні установи.

Схожі новини