Передплата 2024 ВЗ

До коронавірусу між містами-сусідами порозуміння не було. Тепер «скинулись» на 474 тис. грн.! 

За ініціативи голови Дрогобицької міськради Тараса Кучми 23 березня було створено Міжрегіональний координаційний штаб з протидії коронавірусу, до складу якого, крім міських голів Дрогобича, Борислава, Трускавця, Стебника, а також голів Дрогобицької районної ради та райдержадміністрації, увійшли очільники регіональних силових підрозділів та надзвичайників. 

Майже півмільйона грн. надійшло до міського бюджету Дрогобича з Борислава, Меденицької об’єднаної територіальної громади та Дрогобицького району. Йдеться про так звані міжбюджетні трансверти за пролікованих у лікарнях Дрогобича хворих, які проживають на територіях, звідки надійшли платежі. Борислав переказав зі свого бюджету 274 тис. грн., Меденицька ОТГ — 100 тис. грн., ще 100 тис. грн. — Дрогобицький район.

Маленьке диво сталося. Раніше ані в Бориславі, ані у Меденичах, ані в Дрогобицькій райдержадміністрації та районній раді на вимоги-прохання Дрогобицької міськради розрахуватись за надані медичні послуги не реагували. Між сусідами порозуміння не було. Тепер почули, зрозуміли. Біда, сьогоднішні виклики змушують всіх переосмислити свою поведінку та дії. Сусіди переказали до Дрогобича кошти, бо так домовились на засіданні Міжрегіонального координаційного штабу з протидії коронавірусу — що всі зібрані з громад бюджетні гроші скерують на потреби КНП «Стебницька міська лікарня». Даний заклад, у підпорядкуванні якого перебуває інфекційний підрозділ, визначено як резервну госпітальну базу для надання медичної допомоги пацієнтам з ознаками коронавірусної інфекції для мешканців Дрогобича, Стебника, Трускавця, Борислава та Дрогобицького району. Кошти використають на придбання засобів захисту медперсоналу, ліків та нового обладнання.

Схожі новини