Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Порошенко вимагає від Зеленського відмовитись від створення «консультативної ради» з терористами

  • 25.03.2020, 10:32
  • 648

Хто б не поставив формальний підпис під продиктованим із Кремля протоколом про створення такої «ради», відповідальність за це ляже на Володимира Зеленського, переконаний Петро Порошенко

П’ятий президент України, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко публічно звернувся до президента Володимира Зеленського з вимогою відмовитись від створення так званої «консультативної ради» з ватажками терористів. Про це він написав на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Європейська солідарність» як українська державницька опозиція підставила плече владі у протидії коронавірусу. Підтримала її ініціативи та подала власні пропозиції. В тому числі і щодо джерел наповнення резервного фонду для подолання наслідків пандемії. Ми оприлюднили план ключових стратегічних рішень для порятунку економіки, так і не дочекавшись нічого подібного від уряду Володимира Зеленського. При тому ми не випускаємо із поля зору ті червоні лінії, які йому спільно з небайдужою громадськістю накреслили ще минулого року", — написав Порошенко.

Читайте також: Фонд Порошенка передав партію медичного обладнання у Львів для боротьби із COVID-2019

На думку політика, погодитися на створення так званої консультативної ради — означає переступити і зайти надто далеко за ці лінії. Це значить діяти всупереч національним інтересам України. Це значить легітимізувати ватажків окупованих Росією районів Донбасу, а країну-агресора — визнати посередницею і дати їй шанс позбутися санкцій.

«Хто б не поставив формальний підпис під продиктованим із Кремля протоколом про створення такої «ради», відповідальність за це ляже на Зеленського. Тому публічно звертаюся саме до нього із категоричною вимогою відмовитися від задуманого і не погоджуватися на створення «консультативної ради», — наголосив лідер «Європейської солідарності».

За словами Порошенка, влада має всі сили концентрувати на боротьбі з коронавірусом та економічною кризою, а не зраджувати Україну, байдуже як, свідомо, чи просто через нездатність усвідомити очевидне.

«Зараз як ніколи потрібен сильний імунітет, який би надійно захищав український державний організм від будь-яких спроб Росії вразити його», — резюмував він.

Схожі новини