Передплата 2024 «Добрий господар»

Українка, у якої запідозрили COVID-19, детально розповіла про лікування в Києві

  • 24.03.2020, 19:14
  • 1 563

Українка Єлизавета Романчук, у якої запідозрили коронавірус COVID-19, детально розповіла про час, який провела в Олександрівській лікарні в Києві.

Свою історію вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє Обозреватель.

Дівчина розповіла, що в лікарні опинилася 19 березня, коли у неї різко піднялася температура, почався біль голови і їй стало складно дихати.

Медики, що прибули за викликом, зробили їй тест на грип, але він виявився негативним. Вже опинившись в лікарні, дівчину жахнуло те, що лікар не підходив до неї два дні.

«Близько 18:20 потрапляємо в приймальню, де сидить три людини. Мені записують діагноз грип, не зважаючи на те, що медбрат сказав про зроблений тест на грип. Мінімум питань, мінімальний огляд (легені, горло). Бригада мене відпускає і бажає одужання», — пише вона.

Читайте також: До аеропорту «Бориспіль» з ЄС прибула українка з коронавірусом

За словами дівчини, після цього її відправили у палату. Цікаво, що її поклали не в ізольовану палату, а з іншого пацієнткою.

«Сусідка» лежить, сопе, схлипує носом і кашляє, як собака. Я виходжу з палати в пошуках медсестри. Питаю її: це жарт — поселити мене в двушку, а вона відповідає: «Та ми селимо з однаковими симптомами». Питаю, чи є платна палата, виявляється, є. Санітарка веде у платну палату, обурюючись, — як це я йду туди не у змінному взутті", — додала Романчук

Лікар прийшов до дівчини близько 12 години дня 20 березня, після цього повернувся через годину і послухав легені пацієнтки.

«Потім прийшли взяти проби на Сovid-19. Двічі (з огляду на те, що між двома пробами пройшло десь 1.5−2 години). Підозрюю, що перша проба просто була неправильно взята / оброблена. О 17:30 прийшла адекватна заввідділенням, подивилася рентгтен. В кінці короткочасного візиту сказала: „Аналізи, які робить наша лікарня на covid-19, будуть ввечері. Ну, ви ж розумієте, ніхто їх чекати не буде. Можливо, я зайду до вас, якщо ще буду на роботі“. Не зайшла, але передала через медсестру, що результат ні негативний, ні позитивний», — пише вона.

Читайте також: Хворий на коронавірус житомирянин розповів, як його лікують

У наступні два дні лікар до дівчини не приходив. При цьому медсестри просили пацієнтку не викликати їх без потреби, оскільки у них був наказ «зайвий раз ні до кого не ходити». Також дівчина встигла поспілкуватися з санітаркою, яка радила їй «втекти з лікарні».

«Як себе почуваєте? З підозрою на коронавірус лежите? Якщо самопочуття нормальне, то втікайте звідси швидше», — сказала їй санітарка.

23 березня до дівчини все ж прийшла лікарка, яка оглянула її за три хвилини і не поцікавилася станом здоров'я. Також вона повідомила, що тест на коронавірус був негативним.

«Мораль байки така: якщо ви не вмираєте, якщо є знайомі / друзі лікарі і ви розумієте, що впораєтеся вдома — сидіть вдома», — зазначила вона.

«Я була готова платити в кишеню, якби відчувала себе погано, тому що розуміла, що свою безпринципність можна засунути в одне місце, коли потрібна допомога, а лікар не приходить 2 дні», — додала дівчина.

Схожі новини