Передплата 2024 «Добра кухня»

До Львова доставили тест-системи для виявлення коронавірусу

  • 24.03.2020, 10:41
  • 717

Працівники Львівського обласного лабораторного центру зараз вивчають чи є все необхідне для проведення досліджень на виявлення коронавірсу

У понеділок ввечері, 23 березня, до Львова прибув літак Нацгвардії, який доставив медичний вантаж для боротьби з коронавірусом: експрес-тести, тест-системи, захисні костюми, маски. Їх завезли у Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України і медичні заклади Львова, інформує Захід.нет.

У вівторок на брифінгу голова Львівської ОДА Максим Козицький повідомив, що на Львівщину прийшло понад 4 тисячі тестів, 5 тисяч масок і 500 захисних костюмів. Увесь медичний вантаж розподілено між медичними закладами Львова, в яких лікують хворих з підозрою на коронавірус.

Читайте також: Львівський діагностичний центр закупив 75 тест-систем для виявлення COVID-19

Як повідомив директор Львівського обласного лабораторного центру МОЗ України Роман Павлів, тест-системи у центр привезли ще вночі. У центрі є два апарати, на яких можна проводити дослідження на виявлення коронавірусу, але досі не було тест-систем.

«Зараз працівники Центру розбирають вантаж, вивчають чи є все необхідне для проведення досліджень, бо до тест-систем потрібно і відповідні розхідні матеріали. Якщо все буде, то ми зможемо у себе робити дослідження на виявлення коронавірсу і не відпрвляти до Києва. Якщо, скажімо, вранці до нас доставлять матеріал на дослідження, то наприкінці робочого дня буде відомо результат. Не виключено, що лабораторії при великому напливі хворих перейдуть на цілодобовий режим роботи», — каже Роман Павлів.

Схожі новини