Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві на вокзалі кілька годин перевіряли евакуйованих з Риги українців: коронавірусу не знайшли (відео)

У двох пасажирів була підозра на коронавірус. Проте швидкі тести показали негативний результат.

На столичний залізничний вокзал прибув потяг «чотирьох столиць» з евакуйованими через спалах коронавірусу з Латвії українцями.

Як пише ТСН, з потяга кілька годин нікого не випускали через те, що майже у кожному вагоні є люди, у яких висока температура.

Потяг прямував з Риги, а також минав литовський Вільнюс та білоруський Мінськ.

За даними департаменту охорони здоров'я КМДА, двоє пасажирів після прибуття звернулися до медиків. У них виявили підвищену температуру та симптоми респіраторного захворювання і згодом шпиталізували до лікарні.

Через кілька годин людей таки випустили з потяга і відпустили додому. Їм рекомендовано побути 14 днів на самоізоляції. Якщо ж у них виникнуть симптоми хвороби — звертатися до медиків.

Як повідомили в МОЗ, у пасажирів потяга, який евакуював українців з Латвії, коронавірусу не виявлено. Всі пасажири пройшли температурний скринінг. У 5 людей було встановлено підозру на COVID-19. Їм провели швидкі тести на коронавірусну інфекцію. На час їх виконання потяг лишався на санітарній зупинці.

«Результати швидких тестів на COVID-19 у всіх 5 пасажирів негативні, тобто коронавірусної інфекції не виявлено. Всі евакуйовані підписали обов’язкову інформовану згоду на самоізоляцію, за ними буде вестися медико-санітарний нагляд», — йдеться у повідомленні МОЗ.

Потяг кілька годин залишався на санітарній зупинці, адже фахівці очікували на результати тестів.

Схожі новини