Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Українофобія - головний недолік "слуг" народу", - Олег Синютка

  • 23.03.2020, 19:40
  • 816

На шостому році війни з Росією нас мало б нічого не дивувати, бо російська пропаганда використовує весь арсенал брехні, щоб Україну зробити слабшою і знищити нашу волю до протистояння з ворогом

Про це пише колишній очільник ОДА Олег Синютка на своїй сторінці у Facebook.

«Так само «винахідливими» в українофобії є російська п'ята колона в Україні, її відверті та приховані агенти. А також всі, хто обслуговує олігархів, які після перемоги Зеленського на виборах відкрито реалізують політику капітуляції України та накладання російського ярма на шиї українців. Свіжий цьому приклад — це допис Максима Бужанського, народного депутата від партії «Слуга народу» і, як пишуть медіа, людини Коломойського у парламенті.

22 березня у своїх соцмережах він запостив картинки з вулиць міст в Україні після введення режиму карантину на території нашої держави. Серед інших Бужанський показав начебто побиття мешканця Львова через його кашель в автобусі. Чистий фейк, бо жодного такого випадку у Львові не було.

Але фейку депутату від «слуг» було мало — він порівняв цю ситуацію з погромом євреїв у липні 1941 року, що стався після приходу нацистів до нашого міста.
Мета цієї антиукраїнської провокації очевидна: показати, що «у Львові нічого не змінилося з 1941 року» і вже почалися погроми в «центрі бандерівщини». Методи провокаторів не змінилися від десятиліть: та сама брехня, те саме намагання виставити мешканців Львова і Галичини та України загалом, як недостойних жити у цивілізованій Європі.

Так, начебто для мільйонів українців і туристів з усього світу Львів не став символом європейськості України, нашої гостинності, толерантності й пошанування багатонаціональної і багатокультурної історії міста.

Разом з Миколою Княжицьким, депутатом від ЄС і від Львова, ми звернулися до СБУ і ДБР, щоб вони розслідували цю чергову спробу посварити українців із різних регіонів країни і посіяти міжнаціональну ворожнечу. Держава має реагувати рішуче, особливо в теперішніх обставинах, коли завданням всіх українців і влади зокрема є боротьба з пандемією коронавірусу.

«Слугам» таких провокацій виявилося мало, бо частина їхніх депутатів взялася переписувати закон про захист української мови, аргументуючи це… необхідністю (аякже!) подолання пандемії. І проти цього ми, депутати від «Європейської солідарності», вже виступили з різким засудженням.

І я певний, що українофобія не пройде у Верховній Раді, якби цього не хотілося Росії, олігархам та їхнім ставленикам.
А львів’яни, мешканці Галичини і всі патріоти України мають зробити висновок з описаних мною подій. Голосування за Зеленського і його партію на виборах 2019 року поставило під загрозу незалежність України і ті здобутки у державному будівництві, яких ми досягли у 2014−2019 роках, коли Президентом України був Петро Порошенко".

Схожі новини