Передплата 2024 ВЗ

У Львівській області нарахували 160 апаратів штучної вентиляції легень

  • 23.03.2020, 17:35
  • 723

Більшість із цих апаратів закуплені ще у 1990-х роках і лише 40 з них придбали протягом останніх 5 років

Про це сьогодні, 23 березня, під час брифінгу повідомив в.о. директора департаменту охорони здоров’я Андрій Васько, інформують Варіанти.

Станом на сьогодні у області є 160 вільних апаратів штучної вентиляції легень, які ще не використовуються для надання медичної допомоги пацієнтам.

«Їхня якість потребує кращого, багато з цих апаратів є закуплені у 1990-х та на початку 2000-х роках. Не більше 40 апаратів були закуплені за останні 5 років», — заявив Андрій Васько.

Читайте також: РНБО ще у січні вимагала від уряду заборони на експорт медичних масок — активіст

За його словами, також Львівщина планує налагодити виробництво костюмів біологічного захисту на території області через те, що при великому напливі хворих на коронавірус лікарі не будуть забезпечені масками.

«Для первинної роботи всі медичні установи забезпечені засобами захисту: і масками, і костюмами. Серйозний дефіцит виникне тоді, коли до нас буде поступати більша кількість пацієнтів, тому потрібно забезпечити медичних працівників засобами захисту», — наголосив Андрій Васько.

Він пояснив, що для цього використають багаторазові костюми індивідуального захисту, які підлягатимуть стериалізації. Також вони очікують постачання декількох десятків тисяч костюмів біологічного захисту, які роздадуть у лікарні, де перебувають пацієнти з коронавірусною інфекцією.

«У нас є виробники, фірми, які можуть шити з відповідного матеріалу костюми біологічного захисту, і ми налагоджуємо виробництво таких костюмів на території області», — пояснив Андрій Васько.

Нагадаємо, станом на сьогодні на Львівщині перевіряють 104 підозри на коронавірус, а 22 березня у області було зафіксовано другий випадок коронавірусної хвороби COVID-19.

З 12 березня до 3 квітня в Україні запровадили карантин в навчальних закладах та обмежили проведення масових заходів, також Україна закрила кордон для іноземних громадян.

Схожі новини