Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Громадські діячі попередили, що домовленості з ОРДЛО - фатальна помилка для України

  • 23.03.2020, 17:15
  • 1 106

Низка громадських організацій та діячів виступили з відкритим закликом до української влади про недопущення створення консультативної ради з представниками ОРДЛО

Про це повідомляє Українська правда із посиланням на звернення на сайті VoxUkraine.

У зверненні зазначається, зараз Україна проходить один із найважчих періодів в історії — одночасно мусить давати раду пандемії коронавірусу, російській агресії та економічній кризі в країні та у світі.

«Ми всі дуже хвилюємося за здоров’я та життя своїх рідних і близьких та за свій майбутній добробут. Однак саме зараз ми не можемо оминути увагою проблему, від якої залежить існування нашої країни.

Влада, а разом з нею і вся країна, сьогодні стоїть на межі фатальної помилки. Ця помилка може коштувати нашій країні незалежності й самого існування, а багатьом нашим громадянам — як військовим, так і цивільним — коштуватиме життя".

Ця помилка, на думку підписантів, — рішення про створення так званої консультаційної ради з «представниками ОРДЛО» — російських окупаційних адміністрацій, узгоджене у Мінську головою Офісу президента Андрієм Єрмаком. Громадські діячі наполягають, що подібні доленосні для країни документи не можуть ухвалюватися без широкого громадського обговорення.

Читайте також: «Реальну загрозу для України становить коаліція „слуг“ із прокремлівською ОПЗЖ», — Андрій Парубій

За їхніми словами, переговори України з «повноважними представниками ОРДЛО», а насправді маріонетками країни-агресора, — це визнання російської пропаганди про те, що в Україні нібито громадянська війна.

На їхню думку, фактично це означатиме капітуляцію України, що призведе до неможливості ухвалення Києвом будь-якого рішення без погодження з Москвою, що означає спочатку втрату незалежності нашої держави, а потім федералізацію України за кремлівським планом і подальше розчленування України.

Підписанти наголошують: не може бути й мови про будь-які політичні рішення, тим більше про вибори на окупованій частині Донбасу, без вирішення безпекових питань — повернення контролю над кордоном з агресором, виведення військ РФ.

Усіх небайдужих закликають приєднатися до звернення.

На сайті президента зареєстровано також відповідну петицію зі вказаного питання.

Нагадаємо, у «Слузі народу» публічно виступили проти мінських домовленостей глави ОПУ Андрія Єрмака.

Схожі новини