Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ізраїльський вчений розповів про найефективніші методи у боротьбі із пандемією

  • 23.03.2020, 16:15
  • 6 345

Ізраїльський історик Юваль Ной Харари вважає, що найбільш успішним підходом в боротьбі з епідемією коронавірусу є поєднання технологій і загального тестування, як це застосовувалося в Південній Кореї, Тайвані та Сінгапурі

Про це написав відомий ізраїльський історик Юваль Ной Харарі в своїй статті, переклад якої можна прочитати на #Буквах.

«За цей час найбільші зусилля щодо стримування епідемії були зроблені Південною Кореєю, Тайванем і Сінгапуром. Ці країни до певної міри використовували додатки для стеження, однак переважно вони покладаються на всебічне тестування, чесну звітність і добровільну співпрацю добре поінформованої громадськості.», — написав Харарі.

Читайте також: Вчені встановили середній інкубаційний період COVID-19

У своїй статті для Financial Times він написав, що централізований моніторинг і суворі покарання — не єдиний спосіб змусити людей дотримуватися правил і уряди повинні зосередитися на підвищенні інформування своїх громадян про загрози.

«Коли людей інформують про наукові факти, і коли вони довіряють державним органам, громадяни можуть діяти правильно, навіть якщо „Великий Брат“ не стежить за ними. Мотивоване і добре інформована населення, зазвичай, набагато впливовіше й ефективніше, ніж неосвічене й загнане від страху перед поліцейською системою», — написав Харарі.

Читайте також: Які групи крові чутливіші до COVID-19? Нове дослідження

Схожі новини