Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Глава МОЗ Ємець іде у відставку – нардепи (оновлено)

Народні депутатати з фракції "ЄС" Олексій Гончаренко та "Слуги народу" Олександр Дубінський повідомили, що глава МОЗ Ілля Ємець іде у відставку

Про це Гончаренко написав у своєму telegram-каналі, — повідомляє «Українська правда».

«Міністр охорони здоров'я Ємець йде у відставку», написав нардеп. Відтак, у наступному дописі Гончаренко уточнив: «Джерело з мінохорони здоров'я повідомляє, що Ємець зовсім не зумів налагодити роботу міністерства. І в умовах епідемії не може підготувати реального плану протидії вірусу. Тому було ухвалене рішення про відставку. Зараз йдуть фінальні узгодження.

Джерела Української правди в Кабміні не змогли підтвердити цю інформацію. Два співрозмовники заявили, що не виключають такого розвитку подій.

Читайте також: Глава МОЗ виступає за впровадження надзвичайного стану

Про ймовірну відставку Іллі Ємця з посади очільника МОЗ написав також у своєму Telegram-каналі нардеп від «Слуги народу» Олександр Дубінський. «Сьогодні міністр охорони здоров'я Ємець заявить про відставку», — заявив він.

Натомість прессекретар МОЗ Артем Дехтяренко у коментарі для «РБК-Україна» повідомив, що нічого не знає про відставку Ємця та міністерство працює в посиленому режимі.

«Міністерство і міністр відповідають тільки за свої дії. Ми продовжуємо працювати в посиленому режимі 24/7, як і робили це раніше, нічого не змінюється», — пояснив спікер.

При цьому в МОЗ підкреслили, що попередньо всі депутати повинні пройти експрес-тестування на коронавірус.

Інше джерело у МОЗ повідомило у коментарі obozrevatel, що між ОПУ та Ємцем існують суттєві розбіжності.

  • По-перше, МОЗ не виділяють хоча би якихось значних коштів на протидію пандемії коронавірусу, в тому числі — на фізичний захист лікарів, оснащення кабінетів інтенсивної терапії. Фактично міністру запропоновано уособлювати нерішучість ОП у боротьбі з найнебезпечнішим вірусом.

  • По-друге, Ємцю не дозволяють реалізувати свою кадрову політику в міністерстві. Йому нав'язують в заступники різних підприємців від медицини, з чим він не згоден.

  • По-третє, міністр виступає проти реформи в нинішньому вигляді. Ємець вважає, що її потрібно відкласти на 6−12 місяців, переглянути ідеологію, інакше «медицину чекає колапс».

Ілля Ємець на тлі чуток про свою відставку ще раз закликав народних депутатів проголосувати за запровадження в країні надзвичайного стану.

«Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець закликав народних депутатів проявити силу волі, не боятися, а заради порятунку українців зібратися і проголосувати за введення надзвичайного стану», — йдеться в повідомленні МОЗ.

Схожі новини