Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Другого на Львівщині хворого з коронавірусом ідентифікували. Це жінка (оновлено)

Пацієнт перебуває у Львівській інфекційній лікарні, його проби, разом із 45-ма іншими, відправлено у вірусологічну лабораторію Центру громадського здоров’я

Інформація про особу, стать, вік другого на Львівщині пацієнта, в якого зафіксовано коронавірус, має з’явитися з години на годину. Про це повідомив на брифінгу у Львівській ОДА заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут.

«Цей пацієнт перебуває у Львівській інфекційній лікарні, — сказав Олег Когут. — Тому що від всіх осіб, які поступають із підозрою на коронавірус, відбираються проби та свідчення і через наш Лабораторний центр передаються в Київ, у вірусологічну лабораторію Центру громадського здоров’я. На цей час ми передали вже 45 проб і сьогодні-завтра ще передамо значну кількість. Вже маємо підтвердження на 14 пацієнтів, що у них немає коронавірусу. Зараз чекаємо на інші результати. Можливо, через те, що є значне навантаження в роботі лабораторії в Києві, йде певна затримка в інформуванні територій. Тобто (позитивний на коронавірус. — Авт.) результат підтверджений, але конкретної особи ми ще не знаємо. Ця особа однозначно перебуває під медичним спостереженням».

Т. в. о. начальника департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Андрій Васько повідомив наступне: «Про другого пацієнта на Львівщині, в якого підтвердився діагноз коронавірусної інфекції, є офіційне повідомлення на сайті Громадського здоров’я МОЗ. На сьогоднішній день у нас відсутні дані про цю особу, щоб ми могли провести роботи по даному вогнищу. Але та інформація передається в онлайн-режимі і ми розуміємо, що ця інформація має бути до вечірніх випусків новин. Ми працюємо над налагодженням комунікації, щоб у нас була безперебійна подача інформації, щоб ми отримали всі списки пацієнтів».

Як повідомила пізніше пресслужба ЛОДА з посиланням на в.о. директора Центру громадського здоров`я Ігоря Кузіна, пацієнтом, тест якого на коронавірус дав позитивний результат, виявилася жінка, 1969 року народження.

Схожі новини