Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Помруть люди, які могли б вижити". У Нью-Йорку ситуацію з коронавірусом назвали критичною

  • 23.03.2020, 14:15
  • 1 159

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо заявив, що пандемія коронавірусу стане набагато масштабнішою і ситуація у місті виходить з-під контролю через брак необхідних медикаментів

Тривожний прогноз він озвучив у неділю, 22 березня, в ефірі каналу NBC News, повідомляє OBOZREVATEL.

«Брак почне відчуватися вже через 10 днів. Якщо ми не дістанемо додаткові апарати штучної вентиляції легенів, люди почнуть вмирати», — сказав мер.

Читайте також: Українці почали заражати одне одного

Він підкреслив, що штат Нью-Йорк став епіцентром коронавірусу в Америці, там зареєстрована майже половина з усіх випадків захворювання в країні. Загалом в США налічується вже 31 057 підтверджених випадків зараження коронавірусом і 390 летальних випадків.

У неділю губернатор штату Ендрю Куомо заявив про 15 168 випадки зараження, це на чотири тисячі більше, ніж днем раніше. На Нью-Йорк припадає близько 5% всіх випадків зараження Covid-19 у світі.

«Американці заслуговують дізнатися сувору правду. Ситуація лише погіршується, тому в квітні і травні буде куди важче», — зазначив у свою чергу де Блазіо.

Незважаючи на заходи, яких вживає Білий дім, мер Нью-Йорка заявив, що робота недостатньо ефективна.

«Я скажу прямо: якщо президент не вирішить вжити заходів, то помруть люди, які інакше могли б вижити. Це буде найбільша національна криза з часів Великої депресії», — підкреслив він.

Схожі новини