Передплата 2024 ВЗ

У регіонах Росії відбуваються акції проти «обнулення» термінів Путіна (фото)

У низці регіонів Росії у неділю відбулися вуличні акції проти поправок до конституції, одна з яких передбачає «обнулення» термінів президента Володимира Путіна

Про це повідомляє Радио Свобода.

У Красноярську на мітинг проти поправок вийшли майже 200 містян. Влада відмовила у дозволі на проведення акції протесту у центрі міста і надала місцевий гайд-парк — сквер Космонавтів на вулиці Терешкової. Нагадаємо, саме перша жінка-космонавт Валентина Терешкова у Держдумі внесла поправку про «обнулення».

Напередодні активістів викликали у мерію і попросили перенести дату мітингу через пандемію коронавірусної інфекції. Та лібертаріанці вважають, що «вічний Путін страшніший за вірус».

У Новосибірську понад 40 людей, не зважаючи на шквальний вітер, взяли участь в узгодженому мітингу проти політичних репресій в Росії. Активісти вимагали «обнулити терміни політв’язням». «Репресія-вірус переміг нашу владу», — сказав один з організаторів.

У Калінінграді активісти влаштували серію одиночних пікетів проти змін до конституції. Мітинги відбулися також у Ростові-на-Дону, Читі, Комсомольську-на-Амурі та інших містах.

Схожі новини