Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Головний шлях до Трускавця повністю перекрили через небезпечне провалля: як тепер дістатися до міста

21 березня перекрили головну шляхову артерію до Трускавця – ділянку дороги Пісочне – Східниця. Тепер заїжджати до міста «Нафтусі» традиційним для абсолютної більшості водіїв напрямом більше не можна. Сталося це після того, як Служба автомобільних доріг у Львівській області, виконуючи рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, «спорудила» на дорозі такий собі мур із залізобетонних блоків

Нагадуємо читачам: сталося це після того, як 15 березня у безпосередній близькості від згадуваної дороги на колишньому шахтному полі рудника № 2 ГХП «Полімінерал» утворилося друге за останній час провалля.

Відразу ж після цього було ухвалено рішення про обмеження автомобільного руху на даній ділянці, виставлені поліцейській пости.

Подальші спостереження показали, що зволікати більше не можна. За оцінкою науковців, руйнівні процеси у підземному господарстві рудника № 2, які на поверхню постійно даються «чути» такими ось проваллями, призведуть до очевидного для всіх фіналу — повного катаклізму під землею, циклічних обвалів земної поверхні.

Це означає, що ділянка дороги, яка тягнеться над колишнім підземним господарством згадуваного рудника № 2, може завалитись у будь-який момент. Щоб ніхто не постраждав — з двох боків дороги виставлено блок-пости.

Перший стоїть у сусідньому з Трускавцем селі — Сільці. Другий розташований поблизу автобусного вокзалу курорту.

У першому випадку не пускають до Трускавця, у другому ж — завертають назад, не дають водіям виїжджати вже з самого курорту. Потрапити до міста «Нафтусі» можна двома способами, які дозволяють об’їжджати небезпечну ділянку — або через Стебник, або через Борислав.

Схожі новини