Передплата 2024 «Добра кухня»

У Китаї вже третій день поспіль не зареєстровано жодного нового випадку зараження коронавірусом

  • 21.03.2020, 20:20
  • 554

Водночас в країні побоюються нової хвилі коронавірусу через інфікованих громадян, які повертаються з-за кордону

Водночас відзначений 41 новий випадок коронавірусної інфекції, привезеної громадянами з-за кордону. А в провінції Хубей, де почалася пандемія, від наслідків зараження SARS-CoV-2 померли ще 7 осіб, повідомили органи охорони здоров'я КНР в суботу, 21 березня, передає УНІАН.

Офіційні дані щодо коронавірусу в Китаї демонструють тенденцію до зниження вже протягом декількох тижнів. У материковому Китаї вірусом SARS-CoV-2 заразилася понад 81 тисяча осіб, 3255 з них померли. В Китаї, однак, побоюються другої хвилі епідемії через інфікованих громадян, які повертаються з-за кордону.

До 21 березня кількість пацієнтів, що заразилися за межами Китаю, збільшилася до 269, пише «Німецька хвиля». За оцінками Міжнародного валютного фонду (МВФ), економіка Китаю, незважаючи на ризики через коронавірус, демонструє ознаки нормалізації. Більшість китайських підприємств відновили виробництво, багато працівників повернулися на робочі місця, повідомив МВФ 20 березня. Водночас експерти фонду відзначають, що епідеміологічна ситуація в Китаї може погіршитися після відновлення внутрішнього і міжнародного авіасполучення.

На китайському експорті можуть негативно позначитися і турбулентність на світових фондових біржах, а також епідемія коронавірусу в інших країнах.

В Європі, на відміну від КНР, ситуація з коронавірусом продовжує погіршуватися. Італія — європейська країна, яка найсильніше постраждала від пандемії, ще 19 березня обігнала Китай за кількістю летальних випадків (понад 4 тисяч випадків). Тільки за останні три дні в Італії від наслідків зараження коронавірусом померли понад 1500 осіб. При розрахунку на кожен день це більше, ніж у Китаї в пік епідемії.

Схожі новини