Передплата 2024 «Добрий господар»

У Польщі запроваджують режим епідемії

  • 21.03.2020, 16:52
  • 688

Про режим епідемії ввечері у п'ятницю, 20 березня 2020 року, оголосили польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький та міністр охорони здоров'я Лукаш Шумовський

Працюватимуть продуктові магазини й аптеки. Комп'ютерна система буде ретельно перевіряти, хто повинен перебувати на карантині. Школи будуть закриті до Великодня, повідомляє Еспресо. TV з посиланням на Gazeta Wyborzca.

Як заявив глава міністерства охорони здоров'я, ситуація дійшла до того, що через загрозу повномасштабної епідемії необхідно ввести більш суворі правила, ніж існуючі закони.

Під час режиму епідемії представники органів влади отримують більше повноважень для мобілізації громадян для надання допомоги в боротьбі з масовим захворюванням, підкреслив Шумовський.

Відтепер міністр охорони здоров'я в Польщі і керівники воєводств зможуть призначати не тільки медичний персонал, а й інших людей для боротьби з епідемією, дивлячись хто буде необхідний, щоб її зупинити.

Громадяни, мобілізовані таким чином, захищені від звільнення — вони отримують відпустку. Держава забезпечуватиме їм витрати на проїзд, проживання та виплачуватиме заробітну плату згідно з поточним заробітком.

Схожі новини