Передплата 2024 ВЗ

Вигнали? Львівський військовий госпіталь змусив волонтерів покинути їх місце у шпиталі

  • 21.03.2020, 12:21
  • 2 094

У вівторок, 17 березня, благодійна організація "Волонтерська Сотня. Львів" покинула господарське приміщення Львівського військового госпіталю.

За словами волонтерки Світлани Сидоренко, їх поставили перед фактом, що до кінця дня, вони повинні звільнити та залишити приміщення на КПП — їх волонтерську кімнатку в шпиталі, повідомляє Форпост.

«Я не бігала, не просилась і не сварилась. А для чого? Як повідомило два місяці назад Міністерство оборони і за ним наш Львівський військовий шпиталь, що ми, волонтери, не потрібні, бо всім МО забезпечує шпиталі. А ми можемо ходити спілкуватись.

Тому я не боролась, а була готова до цього. То ж наостанок відзвітую. Ми зібрались швиденько, рознесли все, що могли за часом, а решта на телефон і дзвінки по відділеннях.

По мірі можливості пороздавали засоби особистої гігієни, футболки, труси, шкарпетки, водичку, соки і печиво; вологі і сухі серветки, мило рідке і шматочками; мед, кефір і йогурт. Роздали ще засоби для миття приміщень, а це серветки, мило для рук, б дезрощини, щіточки для чищення унітазу і стакани до них, миючі засоби. Дякуємо хлопцям з відділень, які не встигали носити по відділеннях, бо ми їх, направду, «загнали»! Хоча вони знову і знову приходили з посмішкою і розносили знову по відділеннях. Багато одягу і взуття ми віддали безхатькам.

Хочу подякувати всім, хто багато років був з нами: пекли, ліпили, варили, шили, збирали і купували. Всім, хто на перший пост чи наш дзвінок відзивались і все робили знову і знову. Вірю, що кожен з вас жодного разу не пошкодував, що зробив якийсь рух чи поштовх на поміч нашим захисникам, як в шпиталі так і на передовій.

Завдяки вам, ми допомогли багатьом хлопцям, від солодощів до всього найнайнеобхідного. І ми звертаємось до вас, наші помічники радіємо і з великою, подякою, що нам гуртом, вдалося «перевернути не малі гори» роботи, але хлопці, наші захисники, в 2014—2016 роках були взуті і одягнені: від білизни, форми і бушлатів, до першокласних берців.

І все це завдяки вам, наші помічники! Були тепловізори і рації, палатки і шоломи, сітки і аптечки, ліки і кровоспинні, постіль і пластирі, тапки і генератори, автомобілі і продукти харчування. Та чи перелічити все зараз?! Важко!

Ми «жили» в шпиталі і шпиталем, хоча деяким працівникам дуже не подобалось, коли ми говорили «в нашому шпиталі», «у нас, в шпиталі»

Зараз в Україні карантин. Ми всі вдома, але (!) ми і надалі працюємо! Відправляємо посилки нашим захисникам.
Очікуємо посилки з бинтами і починаємо шити маски. Друзі наші роблять маскувальні сітки", — пише Світлана Сидоренко.

Схожі новини