Передплата 2024 «Добрий господар»

“Європейська Солідарність” закликала суспільного мовника організувати проведення телевізійних уроків для школярів

  • 20.03.2020, 13:05
  • 502

Запровадження загальнодержавного карантину змінило життя всіх без винятку українців.

Про це йдеться на сторінці пресслужби партії «Європейська солідарність».

Сьогодні ми дійсно маємо змінити практично всі підходи до своїх щоденних справ — робота, навчання, походи в магазини, аптеки чи банки.

У нових реаліях опинилося і шкільне навчання. Вчителі, учні та їхні батьки тепер мають призвичаїтися до дистанційної роботи.

Здавалося б, карантин — це і є той момент, коли задекларована «держава у смартфоні» має показати свою ефективність.

На жаль, дотепні розповіді про вирішення державою будь-якого питання для громадянина в один клік жодним чином не мають нічого спільного з реальністю.

Варто визнати, що зараз дистанційне навчання відбувається неефективно. Правду сказати, воно повністю провалене.

Діти вдома залишаються сам на сам зі своїми проблемами в навчанні, бо просто отримують завдання і мають його якось виконати.

Діти, а особливо школярі молодших класів, повинні отримати кваліфіковане роз’яснення шкільного матеріалу для того, щоб розуміти — як вони мають виконувати завдання. Звісно, батьки можуть допомагати їм у цьому, але це не так ефективно, як заняття з професіоналом.

Лише одиниці вчителів спроможні організувати відео заняття, де пояснюють учням навчальний матеріал. Найчастіше діти отримують просто завдання у вигляді електронного листа з переліком пунктів, які потрібно виконати, або ж повідомлення у месенджер-групу батьків.

Особливо критичною є ситуація з цьогорічними випускниками, які мають готуватися до ЗНО. Жодних роз’яснень, доступного і зрозумілого викладення матеріалу немає.

Критичною є ситуація у сільській місцевості — діджиталізація не діє, коли немає інтернету.

«Європейська Солідарність» закликає національного суспільного мовника виділити ефірний час для проведення телевізійних уроків і дати дітям можливість навчатися. Вважаємо, що уряд і Міністерство освіти мають разом з НСТУ організувати і сформувати щоденну телевізійну програму для навчання дітей, а також провести чітку, повномаштабну інформаційну кампанію та роз’яснити батькам про час і предмети таких уроків.

Ці кроки забезпечать українським дітям максимально ефективне навчання у дистанційному режимі. Школярі мають не просто виконувати надіслане вчителем завдання, а перш за все — отримувати якісне роз’яснення навчального матеріалу.

Діти — це майбутнє нашої країни. Головна задача суспільного мовника — це діяльність на користь суспільства, і сьогодні найбільшою користю стане допомога школярам із навчанням і отриманням якісної освіти.

Схожі новини