Передплата 2024 «Добрий господар»

Карантин в Україні можуть продовжити до 16 квітня - джерело

  • 20.03.2020, 11:12
  • 903

Карантин в Україні через коронавірус можуть продовжити до 16 квітня в разі потреби. Так само влада готова ввести і режим надзвичайного стану.

Про це OBOZREVATEL розповіло джерело в Офісі президента України, коментуючи інформацію, що з'явилася в мережі. Воно підкреслило, що поки такі рішення ще не ухвалювалися.

«Ми готові продовжити (карантин. — Ред.) у разі необхідності. Це обговорювалося одразу», — сказав співрозмовник.

Аналогічно влада готова діяти і з питанням введення надзвичайного стану. За словами джерела, все залежить від того, як будуть розвиватися події.

«Поки таке не ухвалювалося. Надзвичайний стан обговорювався ще на першому засіданні РНБО, як і можливість продовження карантину. Але всі ці речі будуть ухвалювати в залежності від того, як складатиметься ситуація. До речі, у нас ще ніде немає надзвичайного стану, є надзвичайна ситуація», — зазначив представник ОП.

Також він додав, що зараз ведеться активна робота із закупівлі медичних масок і тестів для виявлення коронавірусу: для придбання останніх навіть домовляються безпосередньо з китайськими постачальниками.

Відзначимо, що надзвичайна ситуація передбачає режим максимальної готовності до небезпеки, координацію всіх зусиль для забезпечення безпеки. Всі системи повинні бути напоготові, влада повинна організувати штаби та інформувати населення. Вона може вводитися на рівні рішення місцевої влади.

Що стосується надзвичайного стану, то його може ввести своїм указом лише президент, а затвердити зобов'язана Верховна Рада. Цей режим передбачає комендантську годину, тотальну перевірку документів, обмеження роботи ЗМІ та інше.

Схожі новини