Передплата 2024 ВЗ

Якщо раптово погіршало: декілька порад, які можуть врятувати життя

  • 19.03.2020, 10:34
  • 3 366

Симптомами коронавірусу COVID-19 є висока температура, слабкість і сухий кашель

Сімейна лікарка Віта Олещенко розповіла, що повинні робити люди, які відчули подібне нездужання, повідомляє OBOZREVATEL.

За словами лікарки, якщо у людини висока температура до 38 градусів, яка дуже погано збивається такими засобами, як ібупрофен і парацетамол, якщо слабкість не дозволяє встати з ліжка, присутній сухий кашель без вологого компонента, необхідно зателефонувати сімейному лікарю і повідомити про ці симптоми.

«Якщо ви не маєте сімейного лікаря, ви телефонуєте на гарячу лінію Національної служби здоров'я 16−77, де вам будуть надані рекомендації, як вчинити у цьому випадку», — уточнила вона.

Олещенко пояснила, що сімейний лікар повинен за допомогою спеціального питальника встановити всі дані про пацієнта — симптоми, контакти з людьми, потенційно хворими на коронавірус, поїздки за кордон.

«Викликається карета швидкої допомоги. Ви будете транспортовані в інфекційне відділення лікарні, де є тести на коронавірус. Але протестують вас не тільки на нього, а й на грип. Тому що такі симптоми, як лихоманка, сухий кашель і виражена загальна слабкість схожі на грип», — розповіла лікарка.

«Якщо вам буде діагностована коронавірусна інфекція, вас госпіталізують… Треба розуміти, що ви не можете просто так прийти у ті інфекційні відділення, де є тести, і сказати — зробіть мені тест», — зазначила вона.

Схожі новини