Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Майже три тисячі українців прямують на батьківщину з Німеччини

  • 19.03.2020, 08:54
  • 757

Для повернення в Україну з Німеччини посольством та консульствами було зареєстровано більше 2,5 тисяч громадян

Із Берліну до Києва прямуватимуть три рейси, про які вдалось домовитись. Доставить громадян на батьківщину авіакомпанія SkyUp 21 та 23 березня, розповів посол України в Німеччині Андрій Мельник, повідомляє Gazeta.ua із посиланням на «Укрінформ»

Ще один рейс здійснить компанія МАУ. Ціни на квитки національного перевізника — 169 євро.

Також дипломати намагаються домовитись про можливість залізничного сполучення з Берліна чи Франкфурта-на-Одері через Польщу.

У найскрутнішу ситуацію потрапили українці, які застрягли на німецько-польському кордоні. Зокрема, 46 пасажирів рейсового автобуса Eurovoyage. Їх польські прикордонники не пропустили через кордон. Наразі їх поселили в готель у Франкфурті-на-Одері. Завтра вони вирушать додому через Угорщину.

Мельник також повідомив, що з Польщею не вдалось домовитись про відкриття гуманітарного коридору для українців. Він закликав співвітчизників їхати через Австрію.

Як відомо, Україна сформувала точки-хаби, з яких, як запевняють в МЗС, українці гарантовано зможуть дістатись до України безкоштовно або за пільговими цінами. Їхній перелік доступний на сайті МЗС.

Схожі новини